Pàgines

dijous, 30 d’abril del 2015

Harira marroquí

Ingredients (2 pax):
1 Ceba
1 Pastanaga
1 branca d'api
Coriandre
100g de cigrons prèviament estovats amb aigua tota la nit
100-200g de carn de xai i/o pollastre
Espècies marroquines (ras-el-hanout)
4-6 tomàquets
Tomàquet fregit
Farina
Fideus gruixuts
1 ou
Aigua
Oli d'oliva
Sal

Picar les verdures (ceba, pastanaga, api) molt fines. Tallar la carn a trossos petits i picar el coriandre ben fi. Posar-ho tot a una olla on ho sofregirem lleugerament juntament amb el ras-el-hanout. Tot seguit, afegir els cigrons i cobrir-ho d'aigua (1,5-2 l) i deixar-ho bullir a foc mig durant uns 70-90 minuts.
Paral·lelament bullir els tomàquets i passar-los pel passapuré per treure-li les pallofes. Barrejar el tomàquet triturat amb dues o tres cullerades soperes de tomàquet fregit. Salpebrar i reservar.
Quan hagi transcorregut el temps de cocció de l'olla, barrejar el tomàquet i deixar bullir uns minuts més fins que s'integri el tomàquet al brou, tastar el toc de sal i espècies.
Els últims 8-10 minuts incorporar els fideus i 4 cullerades de farina dissoltes en 1/2 got d'aigua sense deixar de remenar per a què no s'enganxi la farina al fons de l'olla.
A últim moment, batre l'ou i, quan ja hem apartat l'olla del foc, abocar-lo al brou tot remenant amb una forquilla per a desfer l'ou i que es desfili.
Servir amb coriandre picat per sobre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada