Ingredients (2pax):
Patates
Mantega (o margarina)
Llet
Carn picada
Tomàquets
Ceba
Xiles
Sal
Pebre negre
Orenga
Ous
Pa ratllat
Farina
Per a la salsa brava:
Tomàquets
Xiles
Alls
Pebre negre
Pebre vermell picant
Pa dur
Oli d'oliva
Sal
Primer cal preparar el puré de patates bullint les patates prèviament pelades i trossejades. Un cop ben bullides es passen pel passapuré i abans no es refredi cal barrejar-hi una nou de mantega (o margarina), sal i anar afegint llet fins a obtenir la textura adequada. Reservar.
Pel farcit picar la ceba i els xiles i sofregir. Afegir la carn picada i els tomàquets picats. Salpebrar i aromatitzar amb orenga. Quan hagi reduït l'aigua que deixen anar els tomàquets enretirar del foc i reservar.
Amb una mà agafar un tros de puré i fer "cassoleta". Hi col·loquem una cullerada del farcit i tancar la "cassoleta". Amassar tot fent una bola i enfarinar. Després es passa per ou batut i pa ratllat. Cal arrebossar dos vegades: repetir els dos últims passos.
Fregir en oli ben calent en quantitat suficient per a què cobreixi com a mínim la meitat de la bomba.
Acompanyar amb salsa brava, all-i-oli...
Per a fer la salsa brava, pelar els tomàquets i els alls i barrejar-ho tot amb el túrmix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada