Pàgines

divendres, 1 de novembre del 2013

Paneer o formatge fresc cassolà

Ingredients (per a 500g aproximadament de formatge):
Un litre de llet sencera
Una llimona
Sal

Escalfar la llet en una olla i abans que comenci a obrir es talla amb suc de llimona. Apartem del foc i remenem una mica. Es deixa reposar uns 20 minuts i seguidament es talla el quall del tot.
En un colador on hem disposat un drap de reixeta prèviament bullit per esterilitzar-lo hi aboquem el quall. Primer poc a poc amb un cullerot i quan en queda ja menys abocar-ho de cop. Lligar el drap i  deixar-ho escórrer penjant el farcell que hem fet de, per exemple, l'aixeta de l'aigüera.
Al cap de més o menys mitja hora o quan ja veiem que no cau més líquid del farcell, l'obrim, i traspassem el quall a un recipient que tingui la forma que volem que ens quedi a formatge. a mida que anem omplint el recipient cal anar prement bé el quall per a què no quedin forats.
Deixar reposar a la nevera com a mínim 2 hores.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada