Pàgines

divendres, 22 de març del 2013

Salsa de calçots

Dips

Ingredients (2 pax):
Tomàquets (4-6)
Pa 
Pebrots "xoricers" (2)
Nyores (2)
Ametlles (70-90 g)
Avellanes (50-70 g)
1 o 2 dents d'all
Oli d'oliva
Pebre negre
Pebre vermell
Sal
Vinagre

En un recipient amb aigua remullem els pebrots i les nyores havent-hi tret abans les llavors i fins que estiguin tous.
Fem un tall en forma de creu als tomàquets i els posem al forn amb un raig d'oli per sobre a 200 º durant 15-20 minuts. Els enretirem i els deixem refredar. Un cop temperats es pelen.
En un morter piquem les ametlles i les avellanes fins que quedin més o menys fines segons ens agradi la salsa més o menys fina.
En una paella fregim dues o tres llesques de pa.
Ho ajuntem tot plegat i les dents d'all, les espècies i un raig de vinagre. Ho triturem fins que quedi la textura desitjada.
Es recomana preparar aquesta salsa el dia anterior, excepte que ens agradi trobar-nos els trossos de fruits secs.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada