Pàgines

divendres, 22 de març del 2013

Empanades argentines

1r plat, 2n plat

Ingredients (2 pax):
Per a les "criollas"
  Carn picada (uns 300 g)
  Ceba
  Olives verdes sense os
  Tomàquet
  Tomàquet fregit
  Sal
  Pebre negre
  Tabasco
Per a les "humita"
  Blat de moro
  Ceba
  Mantega
  Farina
  Llet
  Sal
Per a la massa
  Farina (uns 200 g)
  Aigua  (un got petit)
  Oli d'oliva
  Sal
  Llevat 
Ous
Orenga
Llavors de sèsam


Preparem la massa barrejant la farina amb el llevat (cal que no en posem massa), l'aigua, la sal i l'oli d'oliva. La deixem reposar entre 1 i 2 hores.
Per al farcit de les "humita" cal preparar beixamel (fonent mantega, afegint farina, remenar i anar afegint lentament llet fins aconseguir la textura adequada) i barrejar-la amb ceba picada fina i prèviament potxada a foc lent, i blat de moro. Salar i especiar.
Per al farcit de la "criolla" piquem ceba fina i la sofregim juntament amb la carn picada, el tomàquet i les olives també picats i un raig tomàquet fregit que doni textura al farcit.
Un cop la massa ha reposat cal treballar-la i estendre-la el màxim possible. Ha de quedar amb un gruix de menys d'un mil·límetre. Talla en cercles d'una mida d'uns 20 cm de diàmetre, posar-hi una cullerada del farcit i tancar-les.
Un cop les tenim tancades, les pintem amb ou batut i hi espolsem orenga i llavors de sèsam per a distingir-les.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada