1r plat, 2n plat
Ingredients (2 pax):
Per a les "criollas"
Carn picada (uns 300 g)
Ceba
Olives verdes sense os
Tomàquet
Tomàquet fregit
Sal
Pebre negre
Tabasco
Per a les "humita"
Blat de moro
Ceba
Mantega
Farina
Llet
Sal
Per a la massa
Farina (uns 200 g)
Aigua (un got petit)
Oli d'oliva
Sal
Llevat
Ous
Orenga
Llavors de sèsam
Preparem la massa barrejant la farina amb el llevat (cal que no en posem massa), l'aigua, la sal i l'oli d'oliva. La deixem reposar entre 1 i 2 hores.
Per al farcit de les "humita" cal preparar beixamel (fonent mantega, afegint farina, remenar i anar afegint lentament llet fins aconseguir la textura adequada) i barrejar-la amb ceba picada fina i prèviament potxada a foc lent, i blat de moro. Salar i especiar.
Per al farcit de la "criolla" piquem ceba fina i la sofregim juntament amb la carn picada, el tomàquet i les olives també picats i un raig tomàquet fregit que doni textura al farcit.
Un cop la massa ha reposat cal treballar-la i estendre-la el màxim possible. Ha de quedar amb un gruix de menys d'un mil·límetre. Talla en cercles d'una mida d'uns 20 cm de diàmetre, posar-hi una cullerada del farcit i tancar-les.
Un cop les tenim tancades, les pintem amb ou batut i hi espolsem orenga i llavors de sèsam per a distingir-les.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada