Pàgines

dilluns, 13 de febrer del 2017

Paratha

Ingredients (2pax):
Farina
Sal
Oli d'oliva
Aigua
Farina
Ceba
All
Gingebre
Xile
4-5 Patates
1/2 Col-i-flor
Pèsols
Espècies: Garam masala, Comí, pebre negre, pebre vermell...

Fer massa amb la farina, aigua, sal i oli. Ha de quedar força elàstica. Fer boles (2 per cada paratha) i reservar.
Per al farcit, bullir una o dos patates tallades a trossos amb els pèsols i en una altra cassola, les altres patates també a trossos amb els pèsols. Un cop bullit, colar els dos recipients i reservar. Picar la ceba, els alls, el gingebre i el xile. Sofregir-ho en dues paelles i afegir-hi els bullits d'abans. Especiar diferent cadascun dels dos farcits (amb la col-i-flor i patata a base de garam masala i el farcit de pèsols i patates, a base de comí). Tastar el punt de sal i reservar.
Amb les boletes d'abans, aixafar-les amb les mans, posar-hi una cullerada gran del farcit i conri-ho amb una altra boleta aixafada. Unir els contorns aixafant amb els dits i aplanar les parathes amb un corró.
Cuinar-ho a la planxa sobre mantega fosa.
Altres idees de farcit: formatge fresc (paneer paratha), espinacs (palak paratha)...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada