Pàgines

dimecres, 26 de febrer del 2014

Sushi

Ingredients (2 pax):
500g d'arròs especial per a sushi
Algues nori
Tonyina
Salmó
Cogombres
Surimi de crancs
Sucre
Vinagre d'arròs

El primer que cal fer és rentar molt bé l'arròs posant-lo sota l'aixeta en un colador fins que surti l'aigua clara, senyal que ha perdut el midó. Un cop net, bullir-lo amb la mateixa quantitat d'aigua que d'arròs. Vigilar que no es covi. Un cop bullit cal disposar-lo en una plata com més estès millor per tal que s'atemperi. Cal remullar-lo també amb una mica de barreja de sucre i vinagre d'arròs (1:1) per tal que tingui un lleuger gust àcid i a més s'enganxi en muntar-lo.
D'altra banda, per muntar els makis cal tallar el peix i el cogombre en barretes. Sobre una estora especial per sushi col·locar una làmina d'alga nori, un grapat d'arròs que s'estén fins a ocupar la totalitat de l'alga deixant però uns dos centímetres per cada banda. Disposar al mig els ingredients i procedir a enrotllar l'estora tot prement per a què quedi ben consistent. Un cop desenrotllat de l'estora, tallar el maki a trossos amb un ganivet ben esmolat el qual remullem abans de cada tall per a què no s'enganxi.
Col·locar-ho sobre una safata i servir amb salsa de soja, wasabi, gignebre...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada