Pàgines

divendres, 22 de març del 2013

Falàfel casolà

1r plat, 2n plat

Ingredients (2 pax):
150-200 g de cigrons durs
Ceba
1-2 dents d'all
Julivert
Coriandre
Oli d'oliva
Llevat
Sal
Pebre negre
Oli per fregir
Per a la salsa:
  Iogurt
  Maionesa
  Oli d'oliva
  Sal
  Pebre negre
  Orenga

Deixem en remull els cigrons durant com a mínim 24 hores canviant l'aigua dues o tres vegades.
Quan estan tou els triturem amb la batedora fins que no quedin gaires trossos grans de cigró. Si en queden de petits són els que faran que els falàfels siguin cruixents. Reservar.
En un altre recipient col·loquem la ceba tallada a trossos, els dents d'all, el julivert i el coriandre (al gust de quantitat), sal, pebre, un raig d'oli d'oliva i un pessic de llevat. Ho batem tot fins que quedi una textura cremosa.
Barregem els cigrons i la crema amb la ceba i les herbes i hi donem unes voltes fins que quedi una mena de massa. Cal que estigui prou consistent per a fer boles d'uns 3 cm. Deixem les boles fetes.
Finalment fregim les boles en oli ben calent.
Per a la salsa: barrejar un iogurt, una cullerada, sal, oli d'oliva, pebre negre i orenga. Remenar fins que emulsioni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada